GRAFISK ORDBOG

Selvom vi forsøger at tale et sprog uden alt for mange fagudtryk - kan det sommetider være nødvendigt. Vi har udarbejdet en lille grafisk ordbog med de mest almindelige udtryk. Men har du spørgsmål, så ring... hellere en gang for meget end for lidt!Skrifttyper og skriftsnit

Skriftsnit:

- En skrift i en bestemt stilart.

Klassiske skriftsnit er f.eks.:
  • Antikva - skrifter med skafferinger (fødder). Udbredt fra ca. 1530 i Danmark. F.eks. Times, Garamond, Bodoni.
  • Grotesk / Sans serif - skrifter uden skafferinger (fødder = sans serif). Udbredt fra ca. 1945. F.eks. Verdana, Helvetica, Arial, Futura.
  • Gotisk - skrifter - Anvendt i tyske klostres skrivestuer fra 1100 - 1400 og benyttet som trykskrift i det nordlige Europa indtil vort århundrede. Hovedskrift i Danmark indtil ca. 1850.

Derudover findes der mange andre 'sjove' skrifter, f.eks. skriveskrifter samt kombinationer af ovenstående.

Ønsker du at vide mere:
http://www.informationsordbogen.dk/
eller den mere omfattende forklaring på wikipedia
samt en fin artikel på dansk på æbletræet (vi anbefaler): www.æbletræet.dk

Der findes mange gratis skrifter på nettet. Men pas på... og kontroller dem grundigt. Mange indeholder ikke de nødvendige tegn, æ, ø og å f.eks. Desuden konfligter en del af dem med de 'etablerede' skrifter på markedet fra anerkendte skrift-udviklere. Det kan give problemer i produktionen.

Vi håber du finder inspiration og information om trykkeri, tryksager og grafiske udtryk. De er mange, nogle korte, andre lange - tekniske og enkelte sjove. Kender du f.eks. udtrykket en horeunge - eller fransk horeunge. Hvad med et bryllup og en begravelse? Hvis ikke - så få svaret her.


Venlig hilsen

Vissenbjerg Tryk A/S + Tommerup Tryk = Grafisk Knowhow
Med startrampe på Fyn, kun et stenkast fra Odense,
lander vi tryksager sikkert i hele landet