GRAFISK ORDBOG

Selvom vi forsøger at tale et sprog uden alt for mange fagudtryk - kan det sommetider være nødvendigt. Vi har udarbejdet en lille grafisk ordbog med de mest almindelige udtryk. Men har du spørgsmål, så ring... hellere en gang for meget end for lidt!Sættekasse

Sættekassen var 'i gamle dage' typografens vigtigste redskab. Den indehold blytyper til håndsats - organiseret i sættekassens mange rum.

Sættekassen var opdelt i to rum. Den øverste del til håndtering af manuskler (det store bogstaver, også kaldet versaler - og den nederste del nærmest håndsætterens hænder (!) til mnusklerne (de små bogstaver.

Da den grafiske branche gik fra byl til den elektroniske publisering - også kaldet dtp (desktop publishing), blev sættekasserne overflødige. Mange genanvendes dog som pyntegenstand til opbevaring af miniaturer-figurer, mønter m.m.

Vi håber du finder inspiration og information om trykkeri, tryksager og grafiske udtryk. De er mange, nogle korte, andre lange - tekniske og enkelte sjove. Kender du f.eks. udtrykket en horeunge - eller fransk horeunge. Hvad med et bryllup og en begravelse? Hvis ikke - så få svaret her.


Venlig hilsen

Vissenbjerg Tryk A/S + Tommerup Tryk = Grafisk Knowhow
Med startrampe på Fyn, kun et stenkast fra Odense,
lander vi tryksager sikkert i hele landet