GRAFISK ORDBOG

Selvom vi forsøger at tale et sprog uden alt for mange fagudtryk - kan det sommetider være nødvendigt. Vi har udarbejdet en lille grafisk ordbog med de mest almindelige udtryk. Men har du spørgsmål, så ring... hellere en gang for meget end for lidt!Trykproblemer, afsmitning

Afsmitning opstår når et trykark smitter af på et andet. Afsmitning kan opstå af forskellige årsager, blandt andet hvis en tryksag skæres inden trykfarverne er helt tørre.

Afsmitning kan undgås ved at tryksagen får lov at tørre tilstrækkeligt inden skæring og andet bogbind. Ca. 24 timer anbefales.

Nogle papirkvaliteter har lettere ved at afsmitte end andre, det gælder blandt andet offset- , genbrugs- og silk-kvaliteter. Mindst tørretid har gloss-kvaliteter (blank-bestrøget papir).

Afsmitning kan også undgås ved at give tryksagen beskyttelseslak.

Spøgelsestryk er en anden form for 'afsmitning', meget svagt spøgelsesagtigt tryk. Klik her for at se et eksempel på spøgelses-tryk.

Se også Papir: Bestrøget, ubestrøget
Og spørg os hvis du er i tvivl.
Vi håber du finder inspiration og information om trykkeri, tryksager og grafiske udtryk. De er mange, nogle korte, andre lange - tekniske og enkelte sjove. Kender du f.eks. udtrykket en horeunge - eller fransk horeunge. Hvad med et bryllup og en begravelse? Hvis ikke - så få svaret her.


Venlig hilsen

Vissenbjerg Tryk A/S + Tommerup Tryk = Grafisk Knowhow
Med startrampe på Fyn, kun et stenkast fra Odense,
lander vi tryksager sikkert i hele landet